keskiviikko 27. marraskuuta 2013

yrityksen perustaminen

Tässä osiossa on koottuna tietoa yrityksen perustamisesta ja sen eri vaiheista ja toimenpiteistä, joita aloittavan yrittäjän tulee tehdä.
Yrityksen perustamisesta löydät tärkeää ja ajankohtaista tietoa linkkipalkista. Perehdy niiden avulla yrityksen perustamiseen ja sen eri vaiheisiin. Sivustoilta löytyy mm. aloittavan yrittäjän opas, josta saat tärkeää tietoa oppimistehtävän tekemiseen.
Lisäksi tästä linkistä löydät kootusti yleistietoa yrittämisestä ja siihen liittyvistä lakisääteisistä asioista aloillamme.
Kaiken yritystoiminnan perustana on liikeidea. Syy siihen, miksi yrittäjä haluaa perustaa yrityksensä. Hyvä liikeidea on olennainen osa yrittäjyyttä.
Liikeidea voi olla tuote, palvelu tai niiden yhdistelmä. Yleensä liikeidea syntyy omasta erityisosaamisesta, sellaisesta taidosta, jonka osaa parhaiten, jota haluaa tehdä ja jossa haluaa kehittyä edelleen. Hyvä liikeidea syntyy omasta ammattitaidosta ja markkinoilla vallitsevista puutteista. Liikeidea voi perustua omaan keksintöön, joka voi olla mullistava uutuus tai markkinoilla olevan tuotteen parannettu versio. Idea voi saada alkuunsa olemassa olevan tuotteen tai palvelun kyseenalaistamisesta; ymmärryksestä, että itse voisi tehdä asian paremmin.
Liikeidea on vasta ensimmäinen oivallus, joka käynnistää yrityksen perustaminen. Ideaa pitää harkita ja arvioida puolueettomasti ottaen huomioon sen erilaiset mahdollisuudet.Ideasta pitää syntyä tuote, kaiken toiminnan lähtökohta ja perusta. Yrittäjän on itse uskottava ideaansa, jotta hän pystyy perustelemaan sen muille ja kehittämään sitä edelleen.

Liikeideaa kehitettäessä on tärkeää vastata seuraaviin kysymyksiin:
1. Kenelle? (kohderyhmät eli segmenttikokonaisuus)
2. Mitä? (tuotteet ja palvelut)
3. Miten tuotan? (tapa toimia = toimintasuunnitelma)
4. Millä saan asiakkaat ostamaan tuotteita ja palveluja? (imago)

Lisäksi liikeideaa laadittaessa tulee miettiä:
5. Ketkä ovat toimialueen muut yrittäjät, tulevat kilpailijat?
6. Onko omalle tuotteelle tai palvelulle kysyntää?
Liikeidean syntyminen voi viedä vain hetken, mutta sen kehittäminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Yrittäjän on rakennettava mielessään koko yritystoiminta liikeideaksi. Hyvä liikeidea kiteytyy muutamaan lauseeseen, jonka jokainen yrityksen jäsen sisäistää toiminnan tasolle.

 
Muun osaamisen arviointitehtävät:
a) Tee Finnveran yrittäjätesti tästä linkistä ja tee koonta testin tuloksista tuotokseesi. Huomaa, että testiä tehdessä sinun tulee työskennellä sellaisella tietokoneella, jossa on kaiuttimet.
b) Selvitä mitä kaikkea sinun tulee tehdä / mistä huolehtia ryhtyessä alan yrittäjäksi / perustaessasi alan yritystä. Työstä tehtävä huolella tuotokseesi.
c) Ideoi itsellesi sopiva liikeidea. Googleta ohjeita hyvän liikeidean laadintaan. Kirjoita ideasi auki tuotokseesi.

5 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Todella hyviä pointteja. Minua itseäni kiinnostaa yrittäjyys. Tilitoimisto ja kirjanpito ja muut tulee kuitenkin hoitaa jonkun ammattilaisen toimesta. Minä olen käynyt läpi näitä kysymyksiä, joita mainitsitkin, ja alkaa olla ehdottomasti idea selvillä.
    https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista
  5. Hyvät vinkit tässä koottuna. Meidän likka on miettinyt kevytyrittäjyyttä. Siinä varmasti sama, että hyvä miettiä noita kilpailijoita ja muita. Voisin tämän hänelle jakaa luettavaksi. https://www.uuras.fi/

    VastaaPoista