keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Minustako yrittäjä?

Yrittäjyys on aina tietoinen valinta ja sen perustaminen vaatii sekä henkisiä että aineellisia panostuksia sekä mahdollisia fyysisiä ponnisteluja. Yrityksen perustajalta edellytetään voimakasta ja pysyvää halua toimia yrittäjänä. Motivaatiosi ryhtyä yrittäjäksi on liiketoiminnan perustekijä, kivijalka, jonka päälle rakennetaan loppu yrittäjyys.

Yrittäjyys on vaativaa, mutta myös hyvin palkitsevaa.Yrittäjänä sinulta vaaditaan myös luovaa ongelmanratkaisutaitoa, jonka avulla sinä voit ylittää kaikki ne eteen tulevat, ennalta aavistamattomatkin tilanteet.Yrittäjänä sinun on oltava halukas ja valmis (ammatillisesti ja henkisesti) itsenäiseen työntekoon.Yrittäjänä sinun on toimittava sitkeästi ja tavoitteellisesti sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Yrittäjän on pystyttävä ajattelemaan kokonaisvaltaisesti koko yrityksensä toimintaa.Yrityksen perustaminen on monivaiheinen prosessi, jossa kannattaa mahdollisuuksien mukaankäyttää asiantuntijoiden apua. Hyvää ja luotettavaa asiantuntija-apua yrityksen perustamiseen saat mm. TE-keskuksilta, työvoimatoimistoista, kauppakamareilta, yrittäjäjärjestöiltä, pankeista ja vakuutusyhtiöiltä sekä verottajalta.Heidän kotisivujaan kannattaa katsoa ja samalla voi tutustua kunkin yrittäjyyden asiantuntijan palvelutarjontaan. Kotisivujen linkkejä löydät linkkilistalta.

Muun osaamisen arviointitehtävä:

a)Analysoi omia ominaisuuksia ja elämäntilannetta siltä näkökulmalta, että olisiko sinusta yrittäjäksi alallesi?
b)Analysoi tämän hetkisen tilanteesi mukaan omia vahvuuksia ja kehittämiskohteitasi alan yrittäjäksi ryhtymiselle.
Voit asian tiimoilta haastatella ystäväsiäsi ja läheisiäsi ja saada heiltä erilaisia näkökulmia oman yrittäjyyden analyysiin. Kirjoita analyysysi muun osaamisen arviointituotokseesi.

Tässä apukysymyksiä analyysillesi:
1. Onko ammattitaitosi ja kokemuksesi riittävä yrittäjyyteen?
2.Oletko valmis luopumaan ainakin tilapäisesti harrastuksistasi, jos ne vievät aikaa yrityksen hoitamiselta?
3. Oletko valmis uhraamaan aikaa perheesi kustannuksella ja kuinka perheesi suhtautuu yrittäjyyteesi?
4. Onko tämän hetken terveytesi riittävän hyvä, jotta voit suoriutua yrityksen hoitamisen ja kehittämisen vaatimista ponnisteluista?
5. Onko sinulla riittävästi tahdonvoimaa selviytyä eteen tulevista vaikeuksista?
6. Oletko valmis riskeeraamaan omaisuutesi yrittämiselle?
7. Uskotko saavasi töitä sen jälkeen, kun olet toiminut yrittäjänä?

2 kommenttia: